Sous vide GN 1/1 - urządzenie do gotowania w niskich temperaturach - kod 225448

Taniej o: - 5%

1 737,00 zł netto

2 249,67 zł brutto

2 136,51 zł brutto

Koszt wysyłki : już od 27,00 zł

Rewelacyjne urządzenie do gotowania w niskich temperaturach SOUS-VIDE marki Hendi. Prezentowany model powinien znaleźć się na wyposażeniu każdej kuchni, pozwala na przyrządzanie smacznego i zdrowego jedzenia.

Urządzenie Sous Vide pozwala na przygotowanie wybornych potraw o bogatym smaku i konsystencji, których nie da się osiągnąć innymi znanymi metodami. Żywność nie traci aromatu ani wartości odżywczych, zachowuje witaminy, naturalne soki i pozostaje delikatna i soczysta. Metoda sous vide to jeden z najbardziej wydajnych sposobów wykorzystania zalet gotowania w niskiej temperaturze. w ten sposób można przygotować mięso,ryby, warzywa, a nawet owoce – wystarczy tylko ustawić odpowiednią temperaturę, a resztą zajmie się urządzenie. Stała niska temperatura zapewnia równomierne ugotowanie, a przy poprawnie ustawionej temperaturze potrawa nie może się nie udać. W przypadku gotowania w woreczku próżniowym, naturalne aromaty i soki wprowadzane są do żywności dając w efekcie wyśmienity smak i idealną konsystencję. Zastosowanie urządzenia Sous Vide optymalizuje pracę w kuchni. Żywność można przygotować z kilkugodzinnym albo nawet kilkudniowym wyprzedzeniem. Po przygotowaniu żywności można ją pozostawić w urządzeniu do momentu podania – żywność można tak zostawić na kilka godzin a nawet dni bez ryzyka zepsucia. Nawet najgrubsze kawałki mięsa zyskują miękkość i tają się soczyste.

– Urządzenie do gotowania potraw zapakowanych w woreczki próżniowe – potrawy gotowane są w kąpieli wodnej w temperaturze poniżej 100 °C.
– Dzięki tej metodzie gotowane jedzenie jest soczyste i delikatne oraz zdrowsze, zachowuje witaminy, enzymy i naturalne soki.
– Naturalna struktura produktu nie jest uszkodzona podczas gotowania,
– Mniejsza redukcja produktu wyjściowego niż podczas tradycyjnego gotowania o ok. 20%.
– Przydatność do spożycia potraw jest dłuższa.
– Idealne do restauracji typu a la carte.
– Odpowiednie do przygotowywania jedzenia poza godzinami największego ruchu.
– Pozwala zachować stałą jakość serwowanych potraw.
– Obudowa wykonana w całości ze stali chromowej.
– Pokrywa ze stali nierdzewnej z uszczelką silikonową.
– Bardzo precyzyjny termostat z możliwością regulacji temperatury co 0,1 °C (45 – 90°C)
– W zestawie separator, 6 przekładek i pokrywa ze stali nierdzewnej.

Wymiary: 600x330x(H)300 mm
Długość: 330 mm
Szerokość: 600 mm
Wysokość: 300 mm
Moc: 600 W
Napięcie: 230 V
Pojemność: 20 litrów

weryfikator

Możesz także do Nas zadzwonic

Od poniedziałku do piątku w godzinach 9:00 - 17:00

Inne produkty z tej kategori

Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania Sous - Vide

Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania Sous - Vide "Chef" SVCAC2E

4 679,20 zł netto

5 755,42 zł brutto

Zobacz

Piec do gotowania w niskich temperaturach - kod 225479

Piec do gotowania w niskich temperaturach - kod 225479

4 682,00 zł netto

5 758,86 zł brutto

Zobacz

Sous vide GN 2/3 - urządzenie do gotowania w niskich temperaturach - kod 225264

Sous vide GN 2/3 - urządzenie do gotowania w niskich temperaturach - kod 225264

1 116,00 zł netto

1 372,68 zł brutto

Zobacz

Cyrkulator do gotowania sous vide 691100

Cyrkulator do gotowania sous vide 691100

1 147,50 zł netto

1 411,43 zł brutto

Zobacz

Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania sous-vide

Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania sous-vide "Chef"

4 679,20 zł netto

5 755,42 zł brutto

Zobacz

Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder